fredag 9 september 2011

sjukaste dagen ever

det var en hona (du vet kycklingens mamma...) under mitt sate i taxin, sen sag vi en man bara runt pa 6 honor i handerna, sen sag vi en stor flock getter ga over vagen i rusningstrafik, vi akte taxi med max 12 platser dar de pressade in 20 pers, vi letade nagot stalle igen att kunna ta ut pengar pa med vara mastercard men det gar verkligen inte vilket ar aningen storigt, vi akte till ett mote som visade sig vara dagen efter, vi stressade tillbaka till amarinjalektionen som blev installd for tredje dagen i rad, istallet stekte birke kaffebonor sa att det var rok i hela varat hus och luktade sjukt mycket popcorn, nar vi satt och fikade pa ett cafe kom det 4 etiopier och hoppade och sjong om oss pa amarinja och la gras pa varat bord, sen kom det barn och spelade och sjong pa en trumma i dorren, men vi at en god kaka vilket ar lika konstigt det for de smakar verkligen inte bra har annars aven om de ser goda ut, sen borjade det hagla helt galet mycket - vissa var en centimeter stora isbitar, det skapades floder pa vagarna och vattenfall i stuprannorna och inomhus danade det sa mycket att vi knappt kunde prata med varandra, efterat var marken helt vit och sag ut som vilken vinterdag som helst i sverige, vi akte till andra sidan stan for att kunna anvanda ett sjyst internet till vara egna datorer men aldrig forr har jag varit med om ett langsammare internet, nar maria kom ut fran toan sa hon att det lag tva stora bajskorvar i toan som inte gick att spola ner och hela kvallen trodde jag hon sa att det lag tva stora majskolvar som inte gick att spola ner, pa vagen hem var det morkt och vi akte vilse vilken tur att etiopier ar trevliga och hjalpsamma, i taxin borjade nagra etioper skratta at varan amarinja och nar de fattade att vi forstod vad de skrattade at vande sig en av dem mot oss och sa you know what I think....

japp. vi har skrattat mycket idag! ibland kunde jag inte tro att det som hande verkligen var sant...!
men elin som har bott har forr skrev i sin dagbok "julia tycker att dethar ar den sjukaste dagen ever". for henne ar detta bara ytterligare en dag i etiopien...! japp. sa detta var tydligen bara en helt vanlig dag i mitt liv!


idag har vi faktiskt haft amarinjalektion! efter att lararen samma tid som vi skulle borja lektionen borjade koka nudlar att ata till frukost... nu skulle vi ha akt runt och tittat pa skolor, men det blev visst installt... nu sitter jag i understall, fleecetroja, tjocktroja, jacka och halsduk - anda fryser jag lite. de andra ligger nedbaddade under tacket och vagrar ga ut i kylan. nasta handelse ar att ata injera som vanligt, sen ska vi ivag pa ett mote som forhoppningvis blir av. efter det borjar bonen som man egentligen inte vet riktigt nar den borjar. japp! sa har vi det. lite frustrerande men ratt komiskt. vid frukosten bestamde vi oss for att dagens tema ar att valja gladje!
och hur kan vi klaga nar vi har mat pa bordet, klader att ha pa oss, tak over huvet och vanner!

5 kommentarer:

  1. Haha! Härligt att läsa om din nya vardag! jag vill så mycket byta med dig! Och jag vet hur det känns, barnen gör allt värt..

    SvaraRadera
  2. Åh, ännu en gång, det låter så spännande! Haha.. så oplanerat så det blir komisk.. haha, underbart! <3

    SvaraRadera
  3. Åh känner igen det där så mycket, och hur viktigt det är att välja att bara gilla läget så att man inte går runt och blir irriterad och frustrerad ständigt...
    Så kul att du är så bra på att blogga!! :)
    Njut njut njut av landet och människorna och allt som är så galet konstigt men trots det normalt!

    SvaraRadera
  4. hahahahaa. man slutar förvånas av Etiopien ^^]

    SvaraRadera
  5. Låter som att det inte finns en tråkig stund i Etiopien. Kram

    SvaraRadera