tisdag 13 september 2011

gott nytt 2004!

vad gjorde ni i sondags kvall? jag valkomnade det nya aret genom att dansa runt elden under stjarnhimlen!



nyarsdagen borjade med frukost pa ett halvlustigt cafe. etiopier har en tendens till aningen lagre service an i sverige. servitrisen skriver aldrig upp vad som bestalls vilket leder till problem inte alltfor sallan, dessutom brukar servitrisen springa ivag innan man hunnit bestalla klart. sa enda gangen man behover vara snabb i etiopien ar nar man ska bestalla nagot pa cafe eller restaurang! efter en spannande frukost som t.ex. innebar att den som jobbade pa cafeet sprang ivag och kopte agg efter att vi bestallt dem sa gjorde vi ett besok i den andra internationella kyrkan. byggnaden paminde om klostret i bose i italien, och nar han som predikade var kladd som munkarna pa klostret blev jag forvirrad. sarskilt forvirrad blev jag nar det plotsligt fanns flera vita manniskor och upplagget var som i vilken kyrka i sverige som helst. nar vi sjong prince of peace och blessed be your name kanske det rakade komma nagon tar for att det paminde sa mycket om fantastiska vanner och ogonblick i sverige.

efter den valdigt korta gudstjansten pa 1,5h sa fortsatte dagen med lunch pa restaurang i den stadsdel som kallas mexico. vi drog darifran till etiopiens alternativa star bucks cafe. jag maste da tillagga att det gick ganska lang till mellan vara maltider, som sagt man ar inte sa snabb har det ar harligt. vi hade bestamt traff klockan 4 med israel for att se pa en show som han skulle vara med i. klockan 5 kom israel, och en halvtimme senare borjade showen. det visade sig att hans vanner hade showen i form av dans och akrobatik. de var valdigt duktiga och nu har jag antligen sett etiopisk dans, haftigt!

klockan 7 skulle vi fira med nyarsmiddag hemma pa guesthouse. vi blev en halvtimme sena. men vi fick anda sitta och vanta i en timme pa att det skulle borja. hakuna matata! mellan 1-4h for sent sa ramlade det in etiopier. vi spela trumma, tande en eld, klappade och dansade runt elden som vi tande pa garden. africa! vi var svinhungriga eftersom det inte kom mat forran efter 4 h i form av ljust brod, kaffeceremoni med popcorn och fantastiskt segt kott. (om du har kontrollbehov - kom inte hit!!!). vi hade forresten ingen el eftersom den var borta tillsammans med rinnande vatten i over ett dygn. vi trodde att allting skulle maxas fram till tolvslaget och att etiopierna bara skulle bli galnare och galnare, om det ar mojligt! men vid ungefar 20 i tolv sa drog alla. da var de nojda. tydligen sa firar man inte tolvslaget har. vi stallde oss pa balkongen for att titta pa de omtalade fyrverkerierna, men det kom inga.

sa! melkam addis amet! gott nytt 2004!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar