onsdag 5 oktober 2011

en eventuell vardag?!

Nu har vi äntligen fått ett schema som till och med verkar gälla!

Måndag; 3 lek-lektioner på skolan Hayasost. På Hayasost finns Kg1 (3-åringar), Kg2 (4-åringar) och Kg3 (5-åringar). Kg står för kindergarten. Det är ungefär 30 barn i varje klass.
På eftermiddagen går vi alla volontärer på WSG’s bön på Head Office. Bönerna brukar vara ungefär 2h lång på amarinja, kanske längre.

Tisdag; 3 sportlektioner på Hayasost.

Onsdag; Morgonbön på Head Office. 
Passa lilla Micki på 15 månader som har börjat sitt liv på gatan. Hans mamma är på WSG’s lektion och behöver någon som passar honom.
3 lek-lektioner på Hayasost.
På eftermiddagen går jag och Gustav till non-formal school dvs. skola för äldre som inte kunnat gå i skolan tidigare. De är ungefär mellan 10-20 år. Vi har då 3 bildlektioner.

Torsdag; 3 sportlektioner på Hayasost.
Senare på eftermiddagen är jag och Gustav med på läxhjälp för de barn som inte klarar av att starta governmental school dvs. 5:an.

Fredag; 3 lek-lektioner på Hayasost.
På eftermiddag har jag och Gustav 3 bildlektioner på non-formal school.
Senare på eftermiddagen är det bön på Head Office.

Lördag; Varannan lördag håller vi volontärer i något som kallas för Outreach. Då håller vi ett eget böne- eller lovsångsmöte eller vad man vill kalla det för med fika efteråt. Det blir vad vi gör det till. Vi bjuder in vänner och folk att komma.

Söndag; Vi går alltid till någon av de internationella kyrkorna; antingen den karasmatiska lite mer skrikiga och långa Beza-gudstjänsten som ibland påminner om Hillsong, eller den kortare mer europeiska EIC-gudstjänsten. 


Där emellan umgås jag med vänner, spelar fotboll, pluggar amarinja, äter god etiopisk mat, blir matad, spelar Bohnanza, åker galen taxi, får flätor i håret, firar saker som födelsedagar och lustiga högtider, slutar förvånas över konstiga saker, blir kallad ferenji, och annat kul som man kan göra och vara med om i Addis Abeba, Etiopien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar